Προειδοποιητική απεργία-αποχή από τα καθήκοντα διεκπεραίωσης ημιυπαίθριων για το διάστημα από τις 14 έως τις 30 Απριλίου προκήρυξαν οι διπλωματούχοι μηχανικοί, ζητώντας τη στελέχωση των πολεοδομιών με προσωπικό, τη μη περικοπή αποδοχών και παράταση για τους ημιυπαίθριους.

Το Δ.Σ. της Π.Ο ΕΜΔΥΔΑΣ, στο πλαίσιο των μέχρι σήμερα αποφάσεων που έχουν κοινοποιηθεί στην κυβέρνηση με διαδοχικά εξώδικα, αποφάσισε την προκήρυξη προειδοποιητικής απεργίας - αποχής των διπλωματούχων μηχανικών που υπηρετούν στις πολεοδομίες της χώρας από τα καθήκοντα διεκπεραίωσης ημιυπαίθριων.

Παίρνοντας υπόψη:

• Τις νέες προθεσμίες του Ν. 3843/10 (τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων κ.λπ.) και τη διαπιστωμένη αντικειμενική αδυναμία τήρησής τους εκ μέρους των μηχανικών υπαλλήλων των πολεοδομιών.
• Τις σοβαρές ελλείψεις στελέχωσης ακόμη και σήμερα των υπηρεσιών.
• Το διοικητικό -και όχι μόνο- χάος που επικρατεί από την εφαρμογή του "Καλλικράτη".
• Τον όγκο εργασίας που επιφορτίζεται το μειωμένο προσωπικό (λόγω των μετατάξεων) τόσο από υποθέσεις του Ν. 3843/10 (και μετά τη νέα παράταση που δόθηκε έως τις 30/6/11) όσο και από την άσκηση των κυρίων καθηκόντων τους.
• Τις συνεχείς απειλές του υπουργείου Εσωτερικών για πειθαρχική δίωξη των υπαλλήλων από μη τήρηση των ανωτέρω προθεσμιών.
• Τις απαράδεκτες μειώσεις αποδοχών που επιβλήθηκαν με τον Ν. 3899/ 17-12-2010, αναιρώντας όσα με τον νόμο "Καλλικράτη" είχαν διασφαλιστεί για τους μετατασσόμενους υπαλλήλους που είχαν μεγαλύτερες αποδοχές από αυτές της θέσης όπου μετατάχθηκαν.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Την πραγματοποίηση της προειδοποιητικής απεργίας - αποχής των διπλωματούχων μηχανικών των πολεοδομιών από τα καθήκοντα που αφορούν στους ημιυπαίθριους για το διάστημα από τις 14 έως και τις 30/4/2011.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

• Παράταση μέχρι το τέλος του 2011 για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών των σχετικών με τους ημιυπαίθριους.
• Άμεση πρόσληψη διπλωματούχων μηχανικών, κατ' εξαίρεση της απόφασης για 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις, προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες και να λειτουργήσει σε κάποιο ανεκτό επίπεδο ο "Καλλικράτης", παρέχοντας τις απαραίτητες υπηρεσίες στον πολίτη.
• Αναθεώρηση της ρύθμισης που περικόπτει αποδοχές στους μετατασσόμενους διπλωματούχους μηχανικούς ως ελάχιστο δείγμα συνέπειας της Πολιτείας στις δεσμεύσεις που η ίδια είχε συμπεριλάβει στον νόμο του "Καλλικράτη".

    K+M architects
    ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Ρύθμιση Αυθαιρέτων - Ημιυπαιθρίων

    Το γραφείο μας αποτελείται από ομάδα έμπειρων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στην πολεοδομική Νομοθεσία, καθώς και στη μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων..

    Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας συμβουλέψουμε Δωρεάν ή και να  αναλάβουμε υπεύθυνα την Τακτοποίηση της Αυθαίρετης ιδιοκτησίας σας  ή τη χορήγηση Βεβαίωσης Μηχανικού με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία και το Ελάχιστο δυνατό Κόστος για εσάς.

    Ρύθμιση είναι... θα περάσει!!!

    Ακολουθήστε μας στο twitter
    @kmarchitects

    Αρχείο Νέων

    June 2012
    May 2012
    April 2012
    March 2012
    February 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    January 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010
    September 2010


K+M architects ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - Σύμβουλοι Μηχανικοί - Διεύθυνση: Κρατερού 10 & Ταξίλου 12 - Τηλ.: 210 7489009