Δημοσίως συγγνώμη για την εγκύκλιο που αφορά στην αναδρομική επιβολή ανταποδοτικών τελών στους ημιυπαίθριους και για την πολύ μεγάλη αναστάτωση που αυτή προκάλεσε ζήτησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη κατόπιν απαιτήσεως του πολιτικού του προϊσταμένου. Σύμφωνα με το περιβάλλον του υπουργού Εσωτερικών, ο Γιάννης Ραγκούσης δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενο της επίμαχης εγκυκλίου. Η εγκύκλιος προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, των ΜΜΕ, αλλά και κυβερνητικών στελεχών. Το μεσημέρι, ο υφυπουργός Εσωτερικών μετέβη στη Βουλή με εντολή του πρωθυπουργού και ανακοίνωσε την ανάκλησή της.

Κατά συνέπεια είχαμε ολική υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα των ημιυπαίθριων μετά τις αντιδράσεις για την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Τόσο η κοινοποίηση όσο και η ανάκληση της επίμαχης εγκυκλίου έχει προκαλέσει αναβρασμό στους κόλπους της κυβέρνησης.

Αλλωστε κατά παράβαση του νόμου 3843/2010, η εγκύκλιος σημείωνε ότι υπολογίζεται με βάση την αντικειμενική αξία του ακινήτου και για όλα τα τετραγωνικά του, νόμιμα ή τακτοποιημένα.

«Υπάρχει νόμος, που ψηφίστηκε από τη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία και με ευρεία συναίνεση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ. Ντόλιο και θεώρησε επαρκείς τις εξηγήσεις που του έδωσε και επιχείρησε να δικαιολογήσει τη διγλωσσία μεταξύ των δύο υπουργείων.

Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος διευκρίνιζαν πάντως ότι κατά την εκπόνηση του νομοσχεδίου είχε ζητηθεί η γνώμη του υπουργείου Εσωτερικών και είχε συμφωνήσει με τις προωθούμενες ρυθμίσεις και σημείωναν ότι «ο νόμος υπερισχύει της εγκυκλίου».


Comments are closed.

  K+M architects
  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  Ρύθμιση Αυθαιρέτων - Ημιυπαιθρίων

  Το γραφείο μας αποτελείται από ομάδα έμπειρων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στην πολεοδομική Νομοθεσία, καθώς και στη μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων..

  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας συμβουλέψουμε Δωρεάν ή και να  αναλάβουμε υπεύθυνα την Τακτοποίηση της Αυθαίρετης ιδιοκτησίας σας  ή τη χορήγηση Βεβαίωσης Μηχανικού με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία και το Ελάχιστο δυνατό Κόστος για εσάς.

  Ρύθμιση είναι... θα περάσει!!!

  Ακολουθήστε μας στο twitter
  @kmarchitects

  Αρχείο Νέων

  June 2012
  May 2012
  April 2012
  March 2012
  February 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  January 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010
  September 2010


K+M architects ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - Σύμβουλοι Μηχανικοί - Διεύθυνση: Κρατερού 10 & Ταξίλου 12 - Τηλ.: 210 7489009