Ηλεκτρικό ρεύμα πρόκειται να πάρουν μέσα στις επόμενες ημέρες τα αυθαίρετα που οι ιδιοκτήτες τους έχουν ήδη κινήσει τη διαδικασία για την τακτοποίησή τους και έχουν πληρώσει την πρώτη δόση.

Πρόκειται μέχρι στιγμής για περίπου 2.000 αυθαίρετα σε όλη τη χώρα που είτε έχουν πληρώσει την πρώτη δόση είτε έχουν καταβάλει ολόκληρο το πρόστιμο για την τακτοποίησή τους.

Σύμφωνα με το νόμο, η σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας γίνεται αμέσως με την πληρωμή της πρώτης δόσης, ωστόσο και πάλι το υπουργείο Περιβάλλοντος επιδεικνύει αργοπορία αφού δεν έχει εκδώσει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο. Κάτι που όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες. Αυτό περιμένουν και στη ΔΕΗ προκειμένου η επιχείρηση να προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Παράταση
Εν τω μεταξύ στο υπουργείο εξετάζουν και το ενδεχόμενο να δοθεί μικρή παράταση της διαδικασίας, η οποία δεν φαίνεται να κυλάει με τους ρυθμούς που ανέμενε η κυβέρνηση. Οι πολίτες είναι εμφανές ότι προτιμούν να κερδίσουν χρόνο λόγω της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Το υπουργείο ετοιμάζεται να προχωρήσει και σε καμπάνια ενημέρωσης.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ένα μήνα μετά την έναρξη της διαδικασίας και ένα μήνα πριν από τη λήξη της προθεσμίας (λήγει στις 30 Νοεμβρίου) υποβλήθηκαν περίπου 30.000 αιτήσεις για τακτοποίηση. Από αυτές οι περίπου 22.300 βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν έχουν καταβληθεί καν παράβολα.

Αλλες 5.110 αιτήσεις βρίσκονται στο στάδιο της αρχικής υποβολής πληρώνοντας παράβολα, περίπου 1.370 έχουν πληρώσει την πρώτη δόση των προστίμων, ενώ μόλις 563 πλήρωσαν το σύνολο του προστίμου.

Ανάλυση
Από μια πρώτη χονδρική ανάλυση των αιτήσεων προκύπτει ότι η πλειονότητα των αιτήσεων έχει γίνει από επαγγελματικά αυθαίρετα και από «ακριβές» κατοικίες. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα αυθαίρετα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, ενώ η κυβέρνηση περιμένει να βάλει στα δημόσια ταμεία περίπου 600-700 εκατομμύρια ευρώ μόνο μέχρι το τέλος της χρονιάς.

ΠΗΓΗ: Ημερησία


Comments are closed.

  K+M architects
  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  Ρύθμιση Αυθαιρέτων - Ημιυπαιθρίων

  Το γραφείο μας αποτελείται από ομάδα έμπειρων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στην πολεοδομική Νομοθεσία, καθώς και στη μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων..

  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας συμβουλέψουμε Δωρεάν ή και να  αναλάβουμε υπεύθυνα την Τακτοποίηση της Αυθαίρετης ιδιοκτησίας σας  ή τη χορήγηση Βεβαίωσης Μηχανικού με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία και το Ελάχιστο δυνατό Κόστος για εσάς.

  Ρύθμιση είναι... θα περάσει!!!

  Ακολουθήστε μας στο twitter
  @kmarchitects

  Αρχείο Νέων

  June 2012
  May 2012
  April 2012
  March 2012
  February 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  January 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010
  September 2010


K+M architects ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - Σύμβουλοι Μηχανικοί - Διεύθυνση: Κρατερού 10 & Ταξίλου 12 - Τηλ.: 210 7489009