Νέα -  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων και Ημιυπαιθρίων
 
Όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, την παράταση στην προθεσμία τακτοποίησης των αυθαιρέτων του Ν.4014/2011 προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε τροποποίηση του υπάρχοντος προεδρικού διατάγματος για τις χρήσεις γης.

«Θα έχουμε νεώτερα, ίσως και αύριο, σχετικά με την παράταση της προθεσμίας τακτοποίησης των αυθαιρέτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σηφουνάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός δεν ανακοίνωσε τίποτα σχετικά με τη διάρκεια της παράτασης ρίχνοντας το μπαλάκι στον υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αν και έχει διαρρεύσει εδώ και λίγες μέρες πως το Υπουργείο φαίνεται να καταλήγει στο να δοθεί δίμηνη παράταση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, τελεσίγραφο έστειλε ο κ. Σηφουνάκης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), το οποίο έχει εξαγγείλει ότι από την Πέμπτη διακόπτει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος δήλωσης αυθαιρέτων, μέχρι την κατάθεση στη Βουλή τροποποιήσεων των διατάξεων του νόμου για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης.

Σύμφωνα με τον κ. Σηφουνάκη, έχει γίνει ένα μνημονιακό συμβόλαιο με το ΤΕΕ σχετικά με τα αυθαίρετα και «είμαι βέβαιος ότι θα το τηρήσει». Άλλωστε, όπως προειδοποίησε, υπάρχουν και ρήτρες.

Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συνάντηση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Νίκου Σηφουνάκη και του Προέδρου του ΤΕΕ κ. Χρίστου Σπίρτζη προκειμένου να βρεθεί λύση.

Ωστόσο οι απόψεις για το αποτέλεσμα των συζητήσεων διίστανται. Από το ΥΠΕΚΑ μετέδιδαν ένα κλίμα συναίνεσης λέγοντας ότι μπορούν να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις, ώστε να αποτραπεί πιθανότητα εμπλοκής στο σύστημα των δηλώσεων, από την πλευρά όμως του Επιμελητηρίου ζητούν να υπάρξει έως την Πέμπτη κατάθεση διορθωτικών τροπολογιών στη βουλή για να πάρουν πίσω τις κινητοποιήσεις.

Comments are closed.

  K+M architects
  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  Ρύθμιση Αυθαιρέτων - Ημιυπαιθρίων

  Το γραφείο μας αποτελείται από ομάδα έμπειρων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στην πολεοδομική Νομοθεσία, καθώς και στη μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων..

  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας συμβουλέψουμε Δωρεάν ή και να  αναλάβουμε υπεύθυνα την Τακτοποίηση της Αυθαίρετης ιδιοκτησίας σας  ή τη χορήγηση Βεβαίωσης Μηχανικού με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία και το Ελάχιστο δυνατό Κόστος για εσάς.

  Ρύθμιση είναι... θα περάσει!!!

  Ακολουθήστε μας στο twitter
  @kmarchitects

  Αρχείο Νέων

  June 2012
  May 2012
  April 2012
  March 2012
  February 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  January 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010
  September 2010


K+M architects ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - Σύμβουλοι Μηχανικοί - Διεύθυνση: Κρατερού 10 & Ταξίλου 12 - Τηλ.: 210 7489009