Νέα -  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων και Ημιυπαιθρίων
 
«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, ούτε και για την περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των προστίμων», αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, σημειώνοντας ότι το θέμα αυτό συνδέεται με δημοσιονομικούς στόχους.

Ο κ. Σηφουνάκης υπενθυμίζει επίσης ότι η ρύθμιση των αυθαιρέτων δεν έγινε με οριζόντιο τρόπο ως προς τον υπολογισμό των προστίμων, αλλά λαμβάνει υπόψη πολλά στοιχεία στην προσπάθεια προσέγγισης μιας αντικειμενικής πραγματικότητας, στα οποία περιλαμβάνεται η παλαιότητα.   
   
Το έγγραφο του κ. Σηφουνάκη διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή ο οποίος στηρίζει τη Δημοκρατική Συμμαχία Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία ζητούσε να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής του προστίμου.   
   
Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει, ωστόσο, ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος θα αξιολογήσει την ανάγκη διορθωτικών αλλαγών ως προς τον υπολογισμό των προστίμων αυθαιρέτων, σε σχέση με την ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην Περιφερειακή Ενότητα του ακινήτου, εφόσον η ανώτατη τιμή ζώνης στην οικεία Δημοτική Ενότητα δεν υπερβαίνει τα 2.200 ευρώ.   
   
Ο κ. Αυγενάκης έχει επισημάνει ότι παρατηρείται το παράδοξο φαινόμενο σε όμορους δήμους (πχ. Δήμο Μαραθώνα, Αρτέμιδας, Σπατών και Ραφήνας Πικερμίου) για ίδια ακίνητα σε έκταση οικοπέδου και κτίσματος, τα πρόστιμα νομιμοποίησης να έχουν μεγάλη διαφορά, όπως πχ για το ένα ακίνητο να επιβάλλεται πρόστιμο 30.000 ενώ για το άλλο 69.000 ευρώ. Για την εξάλειψη της αδικίας αυτής, όπως έχει επισημάνει ο βουλευτής, προτείνεται ο υπολογισμός του προστίμου να γίνεται με βάση την ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην Περιφερειακή Ενότητα που ανήκει το ακίνητο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.

  K+M architects
  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  Ρύθμιση Αυθαιρέτων - Ημιυπαιθρίων

  Το γραφείο μας αποτελείται από ομάδα έμπειρων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στην πολεοδομική Νομοθεσία, καθώς και στη μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων..

  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας συμβουλέψουμε Δωρεάν ή και να  αναλάβουμε υπεύθυνα την Τακτοποίηση της Αυθαίρετης ιδιοκτησίας σας  ή τη χορήγηση Βεβαίωσης Μηχανικού με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία και το Ελάχιστο δυνατό Κόστος για εσάς.

  Ρύθμιση είναι... θα περάσει!!!

  Ακολουθήστε μας στο twitter
  @kmarchitects

  Αρχείο Νέων

  June 2012
  May 2012
  April 2012
  March 2012
  February 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  January 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010
  September 2010


K+M architects ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - Σύμβουλοι Μηχανικοί - Διεύθυνση: Κρατερού 10 & Ταξίλου 12 - Τηλ.: 210 7489009